Vibrator za intimnu stimulaciju - seksualno pomagalo

Što je vibrator?

Vibrator je seksualno pomagalo za intimnu stimulaciju, odnosno igračka za sex koja pridonosi sexualnom zdravlju i užitku. Dvije su glavne kategorije: vibrator za vanjsku stimulaciju i vibrator za unutarnju stimulaciju. Te dvije kategorije sadrže sve oblike i veličine koje poznajemo kao vibrirajuća seksualna pomagala za žene i muškarce.

Proizvodnja modernijih vibratora započinje 1968. godine kada je patentiran prvi bežični vibrator. Ubrzo su uslijedila poboljšanja kao što su više brzinska i jednodijelna konstrukcija, što je ova seksualna pomagala učinilo jeftinijim za proizvodnju, lakšim za čišćenje i korištenje.

Oblici, veličine i primjena vibratora

Vibratori odnosno vibrirajuća seksualna pomagala dostupni su u svim oblicima i veličinama koji mogu vibrirati, pulsirati i sisati. Vibrator za vanjsku upotrebu kreće se od malih „bullet“ (metak) do velikog štapnog masažera, kojima možemo stimulirati područja poput bradavica, klitorisa, stidnice, perineuma, penisa ili testisa.

Vibrator za vanjsku stimulaciju

Vibratori za vanjsku stimulaciju mogu osim vibracija imati i usisnu funkciju ili jezik koji oponaša oralni seks. Muški vibratori za vanjsku upotrebu mogu nalikovati vibrirajućim prstenovima ili navlakama za penis.

Vibrator za unutarnju stimulaciju

Vibratori za unutarnju stimulaciju mogu se umetnuti vaginalno ili analno, a uz vibracije mogu i pulsirati, zagrijavati se, ili čak vibrirati u ritmu glazbe. Također ćete ih pronaći u različitim oblicima, uključujući vibrirajuće analne čepove ili duge zakrivljene oblike za stimulaciju G-točke kod žena ili stimulaciju prostate kod muškaraca.

Mali savjet – Ako koristite analni vibrator, provjerite ima li široku bazu, kako se vibrator slučajno ne bi izgubio u rektumu.

Vibrator za višestruku stimulaciju

Vibrator za dvostruku stimulaciju

Vibrator za dvostruku stimulaciju dizajniran je za istovremeno stimuliranje više erogenih zona i obično je usmjeren prema ženama. Najpopularniji su Rabbit vibratori koji mogu stimulirati G-točku i klitoris u isto vrijeme.

Vibrator za trostruku stimulaciju

Vibrator za trostruku stimulaciju dizajniran je za istovremeno stimuliranje tri erogene zone. Takvi vibratori pružaju stimulaciju vagine, klitorisa i anusa, kod žena. Vibratori s trostrukom stimulacijom za muškarce stimuliraju anus, perineum i skrotum.

Muški vibratori za višestruku stimulaciju

Muškarcima korištenje vibratora za redovito stimuliranje prostate može pomoći u poboljšanju zdravlja prostate, pa tako i za muškarce postoje vibratori, koje zovemo masažeri prostate, za dvostruku stimulaciju koji istovremeno stimuliraju prostatu i perineum.

Vibrator za intimnu stimulaciju s različitim funkcijama

Vodootporni vibrator

Vodootporni vibratori mogu se koristiti u bazenu, kadi ili tušu, a u takvom vlažnom okuženju najbolje je koristiti lubrikante na bazi silikona. Međutim, to se ne odnosi na sve vodootporne vibratore. Lubrikanti na bazi silikona mogu oštetiti površinu silikonskih vibratora i oni su kompatibilni samo s lubrikantima na bazi vode.

Kod kupnje prve sex igračke uvijek provjerite materijal od kojeg je igračka napravljena, te s kojim je lubrikantom kompatibilna.

Vibratori s više brzina

Vibratori s više brzina omogućuju korisnicima da prilagode brzinu pulsiranja ili masažnih pokreta vibratora. Ovisno o vrsti vibratora, promjena brzine vrši se jednostavnim pritiskom na gumb, omogućujući mijenjanje brzine nekoliko puta tijekom korištenja.

Osim nekoliko brzina, vibratori mogu imati i nekoliko načina vibriranja te se mogu programirati, a nekima je moguće i upravljati pomoću aplikacije na pametnom telefonu. Ostali vibratori dolaze s ručnim daljinskim upravljačem koji se može koristiti za podešavanje brzine i intenziteta.

Upotreba vibratora za bolje seksualno zdravlje

Ljudi koji redovito koriste seksualna pomagala imaju tendenciju više brinuti o svom seksualnom zdravlju što pridonosi boljem općem stanju. Nekoliko kliničkih studija otkrilo je da su vibratori učinkovita rješenja za seksualne disfunkcije poput erektilne disfunkcije, poremećaj uzbuđenja ili boli u zdjelici. I kod muškaraca i kod žena, upotreba vibratora pokazala se višestruko dobrom.

Zaključak

Naučili smo da je vibrator seksualno pomagalo, odnosno igračka za intimnu stimulaciju, koji je dostupan u različitim oblicima i veličinama. Svi vibratori spadaju u dvije glavne kategorije: vibrator za vanjsku stimulaciju i vibrator za unutarnju stimulaciju. Primjena vibratora može pridonijeti boljem seksualnom zdravlju i kod muškaraca i kod žena. Uz to, vibratori s više brzina omogućuju prilagodbu korisniku, dok vodootporni modeli omogućuju korištenje pod vodom ili za vrijeme tuširanja. Neki od vibratora imaju daljinsko upravljanje, dok nekima možemo upravljati putem aplikacije na mobitelu.

Sada kad znamo nešto više o vibratoru, možemo skočiti u naš kinky shop i pogledati kakve sve vibratore možemo pronaći. Možda se baš tamo nalazi vaša nova sex igračka!

Reference:
webmd.com
National Library of Medicine

Podijeli s prijateljima