TPE igračke za seks - termoplastični polimer

Jesu li seksualne igračke od TPE-a sigurne za korištenje?

U Kinky shopu možete pronaći mnogo seksualnih igračaka od TPE-a, kao što su dilda, masturbatori, lutke za seks itd. U ovom članku saznajte što je TPE i je li siguran za korištenje.

Što su TPE i TPR?

TPE je skraćenica za termoplastični elastomer, a TPR je skraćenica za termoplastičnu gumu. To su mješavine plastike i gume čija svojstva omogućuju rastezanje i vraćanje u svoj izvorni oblik. Jednostavno rečeno, TPE kombinira karakteristike plastike i gume te je mekan, izdržljiv i fleksibilan materijal. Zbog toga je privlačan proizvođačima seksualnih igračaka.

Osim što je čvrst i fleksibilan, TPE je također:

  • Jeftiniji za proizvodnju od silikona, stakla i nehrđajućeg čelika
  • Stabilan na visokim temperaturama
  • Lako se boji
  • Energetski učinkovit tijekom procesa proizvodnje, što ga čini ekološki prihvatljivim

TPE materijal se ne koristi samo u proizvodnji seksualnih igračaka, već i u proizvodnji automobila, grijanju i izolaciji, medicinskoj opremi poput katetera te potplatima cipela i mnogim drugim proizvodima koje svakodnevno koristimo.

S obzirom na svojstva TPE materijala, nije čudno da je tako mnogo igračaka za odrasle napravljeno od TPE-a. No, jesu li u konačnici igračke od TPE-a sigurne za korištenje na ili unutar vašeg tijela? Hajde da vidimo!

Realistična lutka za seks od TPE materijala
Lutka za seks od TPE-a

Realistične lutke za seks često su napravljene od TPE-a

Je li TPE siguran za tijelo?

Termoplastični elastomer nije toksičan i ima određenih prednosti u odnosu na druge materijale za izradu seksualnih igračaka. Na primjer, manja je vjerojatnost da će TPE izazvati alergijske reakcije za razliku od lateksa i manja je vjerojatnost pucanja ili promjene boje za razliku od gume.

Osim toga, TPE se proizvodi bez upotrebe toksičnih plastifikatora kao što su ftalati (ftalati su kemikalije koje ometaju rad endokrinog sustava i zabranjeno je koristiti ih u igračkama za odrasle).

TPE je porozan materijal

Seksualne igračke koje su sigurne za tijelo ne sadrže otrovne kemikalije niti propuštaju kemikalije u krvotok kroz kožu i sluznicu. Budući da TPE materijal ne sadrži toksične kemikalije smatra se sigurnim za tijelo i korištenje, ali termoplastični elastomer je porozan materijal. To znači da ima mikroskopske rupe na sebi koje mogu omogućiti nakupljanje bakterija i virusa, stoga je seksualne igračke od TPE-a potrebno temeljito očistiti prije i poslije svake upotrebe.

Dildo od TPE-a
Sliding & Bendable Noah

Dildo od TPE-a

Masturbator od TPE-a
Samo podmazujući masturbator za muškarce

Masturbator od TPE-a

Kako očistiti seksualne igračke od TPE-a?

TPE seksualne igračke možete oprati toplom vodom i sapunom ili sredstvom za čišćenje. Neki korisnici TPE igračaka dezinficiraju ih 70%-tnim alkoholom.

Kada perete TPE igračke, nemojte koristiti deterđente za pranje posuđa, uljne sapune ili sredstva za pranje tijela ili bilo kojeg parfimiranog sredstva za čišćenje koje bi moglo oštetiti materijal ili uzrokovati trajni miris.

Sušenje je jednako važno kao i čišćenje TPE igračke. Vlažna seksualna igračka od TPE-a dobra je podloga za razmnožavanje bakterija, plijesni i stvaranje neugodnih mirisa.

Da biste lakše osušili, na primjer masturbator od TPE-a, izokrenite ga kako bi unutrašnjost bila izložena zraku. Prije pospremanja seksualne igračke na čisto i suho mjesto, provjerite je li igračka potpuno suha.

Koju vrstu lubrikanta koristiti sa seksualnim igračkama od TPE-a?

Lubrikanti na bazi vode su najsigurniji za korištenje sa seksualnim igračkama od TPE-a, ali i hibridni lubrikanti (mješavina lubrikanta na bazi vode i silikona) također se mogu koristiti.

Reference:
crazypeas.com

Podijeli s prijateljima