Silikonske seksualne igračke

Jesu li seksualne igračke od silikona sigurne za tijelo?

Apsolutno da! Seksualne igračke od silikona 100% su sigurne za vaše tijelo i zdravlje. To je najkvalitetniji materijal za izradu seksualnih igračaka – neporozan je, fleksibilan i veoma izdržljiv. Velik dio proizvoda koje možete kupiti u Kinky shopu napravljen je od silikona. Neke igračke su napravljene od medicinskog silikona, neke od tekućeg silikona, a kako bismo vam olakšali odabir i kupnju, u ovom članku smo objasnili što je silikon i koje vrste silikona se koriste za izradu seksualnih igračaka.

Koja vrsta silikona se koristi u proizvodnji seksualnih igračaka?

Tekući i medicinski silikon koji se koristi u seksualnim igračkama je elastomer, umjetni materijal poznat i kao silikonska guma. Napravljen je od prirodnog elementa silicija u kombinaciji s ugljikom, vodikom i kisikom.

Seksualne igračke od tekućeg silikona

Silikon se u procesu izrade nalazi u tekućem stanju, stoga je izvrstan materijal za oblikovanje. Osim igračaka za seks, tekući silikon se koristi za izradu mnogih drugih proizvoda koje ne spadaju u igračke za odrasle.

Svojstva silikona su fantastična. Na primjer, seksualne igračke od tekućeg silikona možete čak i kuhati kako biste ih dezinficirali. Jednom kad se tekući silikon oblikuje i stvrdne, može izdržati brojne izazove.

Kako se stvrdnjava tekući silikon?

Tekući silikon se stvrdnjava dodavanjem kemijskog katalizatora za pretvaranje silikona iz tekućine u krutinu. Često se kao katalizator dodaje platina, čime se stvara silikon iznimno otporan na toplinu. Stvrdnjavanje tekućeg silikona s platinom također ga čini jačim i i poboljšava njegovu konzistenciju i prozirnost. To omogućuje zanimljive teksture, precizno oblikovane oblike i duboke, jasne boje.

Loše strane tekućeg silikona

Stvrdnjavanje platinom je skup proces, što objašnjava zašto su dildoi i druge igračke napravljene od ovog materijala skuplje od drugih. I to je to! Jedina loša strana silikona je njegova cijena.

Seksualne igračke od medicinskog silikona

Medicinski silikon je biokompatibilan, što znači da neće izazvati toksični ili imunološki odgovor kada je u kontaktu s ljudskim tijelom. Silikon medicinske kvalitete koristi se u nizu različitih vrsta proizvoda kao što su dude za dječje bočice, medicinski uređaji, a obično je polimeriziran platinom.

Ova vrsta silikona je izvrstan materijal za seksualne igračke jer je hipoalergen, ne sadrži toksične tvari i neporozan je, što ga čini potpuno sigurnim za tijelom.

Što silikon čini sigurnim za tijelo?

Silikon siguran za tijelo koji se koristi u seksualnim igračkama ima nekoliko specifičnih svojstava koja ga čine boljim od jeftinijih materijala, kao što je primjerice TPE. Potpuno je neporozan, što znači da tekućina i zrak ne mogu prodrijeti kroz njega, stoga silikonske igračke nisu dobra podloga ni za bakterije, ni viruse, ni plijesni.

Tijekom vremena, za razliku od silikona, porozni materijali poput PVC-a i TPE-a mogu omogućiti nakupljanje bakterija, razviti neugodan miris ili čak uzrokovati infekcije (Saznajte kako održavati i očistiti seksualne igračke). Zato su igračke za seks od tekućeg ili medicinskog silikona apsolutno najbolji izbor kada birate igračke prema materijalu.

Analni čep od tekućeg silikona
The Hitter

Analni čep od tekućeg silikona

Dildo od medicinskog silikona
Colours dildo

Dildo od medicinskog silikona

Kakao očistiti silikonske igračke za seks?

Dok je za čišćenje seksualnih igračaka od drugih materijala dobro koristiti sredstvo za čišćenje, silikonske igračke za seks lako je oprati običnom vodom i blagim sapunom. S obzirom da silikon može izdržati visoke temperature, silikonske igračke možete i prokuhati, naravno, ako ne sadrže elektroničke dijelove ili dijelove od drugih materijala. Prije prokuhavanja, potražite upute proizvođača i uvjerite se da svoju igračku možete prokuhati. Ako niste sigurni, slobodno nas kontaktirajte.

Koju vrstu lubrikanta koristiti sa seksualnim igračkama od silikona?

Silikon može podnijeti mnogo toga, ali ne može podnijeti lubrikant na bazi silikona. Nažalost, silikonski lubrikanti mogu oštetiti silikonsku igračku za seks i stvoriti male pukotine na površini što može omogućiti nakupljanje bakterija i virusa. Uz seksualne igračke od silikona preporučujemo da koristite lubrikante na bazi vode ili hibridne lubrikante na bazi vode i ulja kao što je S8 Hybrid Cannabis.

Reference:
laceandtassels.ie
comeasyouare.com
greenopedia.com

Podijeli s prijateljima