Proizvodi za povećanje penisa

Djeluju li proizvodi za povećanje penisa?

Posvuda možemo pronaći oglase za proizvode i metode za povećanje penisa. Na tržištu postoje brojne tablete, kreme, utezi i slični proizvodi za povećanje penisa za koje se tvrdi da djeluju i mogu povećati duljinu i širinu penisa. No, je li to stvarno točno? Djeluju li proizvodi za povećanje penisa ili je čitava industrija zasnovana na prevari? U ovom članku saznajte još i koja je prosječna veličina penisa, te kako vaš prosječan penis doživljavaju vaši partneri/ice i kako dodati još koji centimetar.

Prosječna veličina penisa

Proizvodi za povećanje penisa dobro se prodaju zato što mnogi muškarci, iako potpuno pogrešno, smatraju da je njihov penis malen. Strah među muškarcima da imaju premalen penis koji bi zadovoljio partnera je česta pojava. Međutim, većina muškaraca koji misle da im je penis malen zapravo spadaju u skupinu muškaraca s prosječnom veličinom penisa koja iznosi oko trinaest centimetara u erekciji, što nije maleno.

Smatra se da je penis malen samo ako je manji od sedam centimetara u erekciji i tada se to stanje naziva “mikropenis”.

Provedeno je nekoliko studija u kojima su zdravstveni stručnjaci mjerili veličinu penisa korištenjem standardnih postupaka. Prema tim studijama, ovo su prosječne veličine penisa u različitim stanjima:

  • Duljina mlohavog penisa: 9,16 cm
  • Duljina mlohavog rastegnutog penisa: 13,24 cm

  • Dužina penisa u erekciji: 13,12 cm
  • Opseg mlohavog penisa: 9,31 cm
  • Opseg penisa u erekciji: 11,66 cm

Kako partneri doživljavaju veličinu vašeg penisa?

Da bi se proizvodi za povećanje penisa prodavali, “marketinški stručnjaci” moraju ciljati na nešto. Kod muškaraca, to je barem lako. Kažete li muškarcu, koji ima prosječnu veličinu penisa od trinaest centimetara, da s njime neće moći zadovoljiti partnericu ili partnera, dobit ćete potencijalnog kupca kreme za povećanje penisa i drugih proizvoda koji neće djelovati. Tako je lako!

Što o vašem penisu misli partnerica ili partner? To može biti važnije od vašeg mišljenja, budući da muškarci obično imaju krivu predodžbu o “zadovoljavajućoj veličini penisa”. Razumijevanje partnera i njegovih potreba vjerojatno će poboljšati vaš seksualni odnos više nego povećanje vašeg penisa. Otvoreni razgovor s partnerom ili partnericom može vam pomoći da shvatite kako vaš prosječni penis nije malen i da je vaše mišljenje o njemu nerealno.

To što vi, zbog manjka samopouzdanja ili zbog krive predodžbe, mislite da je vaš penis od trinaest centimetara mali, vašem partneru ili partnerici može biti sasvim dovoljno. Razlog tome može biti to što vaš partner ne gleda vaš penis s osjećajem nesigurnosti, kako ga vi gledate. Uostalom, većina seksualnih igračaka, poput dilda na primjer, velika je upravo koliko je velik i prosječan penis.

Prosječna veličina penisa

Proizvodi za povećanje penisa

Dakle, kakav god penis bio, muškarac s njime može biti nezadovoljan. Upravo na tu skupinu ciljaju reklame za proizvode za povećanje penisa. U reklamama se mogu pronaći brojni ne kirurški tretmani za povećanje penisa, koji često izgledaju vrlo ozbiljno i uključuju podršku znanstvenih istraživanja. Najčešće se radi o tabletama, losionima i kremama za povećanje penisa.

Međutim, tvrdnje o sigurnosti i djelovanju, za većinu proizvoda za povećanje penisa nisu dokazane. Iako ih često preporučuju ljudi koji su ih navodno isprobali i zadovoljni su njihovim djelovanjem, važno je shvatiti da se radi o reklami koja je napravljena s ciljem da kupca uvjeri u djelotvornost proizvoda.

Najpoznatiji proizvodi i metode za povećanje penisa

Većina proizvoda i metoda za povećanje penisa ne djeluje. Neki proizvodi i metode mogu čak štetiti vašem zdravlju i uzrokovati ozljede penisa. U nastavku pročitajte koji su najpoznatiji proizvodi i metode povećanja penisa:

Pilule i kreme za povećanje penisa

Pilule, losioni, kreme i drugi slični proizvodi za povećanje penisa obično sadrže vitamine, minerale, biljke ili hormone za koje proizvođači tvrde da povećavaju penis. Nije dokazano ni za jedan takav proizvod da pozitivno djeluje.

Vakuum pumpe za povećanje penisa

Pumpe za penis ponekad se koriste za ublažavanje tegoba s erektilnom disfunkcijom. Budući da vakuumske pumpe za penis uvlače krv u penis, on može privremeno izgledati veći. Dakle, pumpa za penis može biti dobra metoda za povećanje penisa, ali privremeno, stoga treba biti oprezan pri korištenju i ne pretjerati. Prečesto, predugo i prejako korištenje može oštetiti tkivo penisa.

Vježbe za povećanje penisa

Vježba za povećanje penisa “jelqing“, izvodi se pokretima ruke preko ruke s ciljem potiskivanja krvi prema vrhu penisa. Ova metoda za povećanje penisa čini se sigurnijom od drugih, ali nema znanstvenih dokaza da djeluje.

Istezanje penisa

Istezanje penisa upotrebom uređaja za istezanje, prema nekim istraživanjima pokazalo se kao učinkovita metoda kojom su penisi ispitanika povećani između jednog i tri centimetra. Ipak, ta metoda povećanja penisa bi mogla biti neugodna, a zahtjeva i predanost kroz duže vrijeme korištenja. Također, ova metoda zahtjeva još istraživanja kako bi se dokazalo da istezanje penisa djeluje i da je sigurno.

povećanje penisa

Vakuum pumpe – Najprodavaniji proizvodi za povećanje penisa

Pumpe za penis ili uređaji za vakuumsku erekciju (VED) najprodavaniji su proizvodi za povećanje penisa. Mogu povećati dotok krvi u vaš penis kako bi vam pomogli postići ili održati erekciju te povećati penis.

Kako rade pumpe za penis?

Pumpa za penis usisavanjem uvlači krv u penis. Krv ispunjava krvne žile u vašem penisu, uzrokujući njihovo oticanje pa vaš penis postaje – privremeno – veći i tvrđi. Neke pumpe imaju više prednosti od drugih, ali osnovna funkcija je ista.

Korištenje vakuumske pumpe za penis vrlo je jednostavno i to je najčešće korištena metoda povećanja penisa. Korištenje pumpe izgleda ovako:

  • Stavite penis u pumpu.

  • Ispumpajte zrak pomoću ručne pumpe ili električne pumpe stvarajući vakuum.

  • Kad je penis u erekciji i dosegnuo je svoj maksimum, uklonite pumpu.

  • Možete staviti prsten za penis kako bi lakše održali erekciju i efekt vakuumske pumpe.

Zaključak

Vrlo je vjerojatno da i vaš penis, dragi čitatelju, spada u skupinu penisa prosječne veličine. Čak i ako je vaš penis manji od prosjeka, možda je malen samo vama, ali ne i vašoj partnerici ili partneru. Uostalom, ne postoji sigurna i pouzdana metoda povećanja penisa, pa rješenje za nezadovoljstvo svojom veličinom možete pronaći u razgovoru s partnerom i prihvaćanju svog penisa onakvog kakav on jest.

Nema smisla tražiti pouzdane kreme za povećanje penisa ili mjesecima razvlačiti penis ne bi li postao veći. Koliko je poznato za sada, ni jedna metoda neće trajno povećati vaš penis. Zato, trud koji biste uložili u pokušaj trajnog povećanja penisa, radije uložite u razgovor s partnerom. Zajedno otkrijte koje su vaše seksualne potrebe i uvedite neke promjene kako bi trajno poboljšali svoj seksualni život.

Ako saznate da je vaš penis partneru/ici ipak premalen, postoje rješenja koja su prihvatljiva za vaše zdravlje. Na primjer, uz vakuumske pumpe za penis koje smo već spomenuli, dodatne centimetre mogu vam dati i navlake za penis. Navlake su odlično rješenje za povećanje dužine i obujma penisa, ali koriste se i u mnogim drugim slučajevima. Mogu pomoći u odgodi ejakulacije ili kod erektilne disfunkcije.

Podijeli s prijateljima