Održavanje i čišćenje lutke za seks

Realistične seks lutke napravljene su kako bi korisnici doživjeli maksimalno zadovoljstvo i realistično seksualno iskustvo kao s pravom osobom. S njima je moguće imati sve vrste seksa i uvijek su spremne ispuniti i najperverznije maštarije, ali potrebno je i o njima voditi brigu. Ovaj članak je sastavljen da biste naučili kako pravilno održavati i čistiti lutku za seks.

Seks lutke za svakoga

U Kinky shopu možete kupiti najkvalitetnije realistične lutke za seks napravljene od TPE-a, materijala koji oponaša osjećaj kože, a seks s takvom lutkom izgleda točno onako kako biste ga zamislili s pravom osobom.

Po položajima i načinu ne razlikuje se od seksa sa stvarnom osobom. Jedino je potrebno lutku postaviti u željeni položaj, zatim nanijeti dovoljno lubrikanta i zabava može početi. U usporedbi s pravim ženama, velika je prednost što ne morate brinuti hoćete li povrijediti lutku ili ne. Bitno je samo vaše zadovoljstvo!

No, što kad završite? Kako počistiti nered koji ste napravili? U ovom vodiču saznajte sve o održavanju i kako očistiti lutku za seks.

Održavanje i čišćenje lutke za seks

Higijena i njega vaše seks lutke isplatit će se. Ne samo da ćete višestruko produžiti vijek trajanja lutke, nego će i svako sljedeće iskustvo biti kao ono prvo. Osim užitka, održavanje i čišćenje seks lutke smanjit će opasnost od razmnožavanja bakterija i osigurati sigurno korištenje dugo vremena.

Osnovna sredstva potrebna za čišćenje lutke za seks:

 • Ulje za bebe (samo za TPE seks lutke) ili talk (puder za bebe)

 • Klistir i tekućina za dezinfekciju
 • Čista lagana spužva

 • Druga spužvica izrezana na manje tupfere
 • Sredstvo za čišćenje ili antibakterijski sapun

 • Mlaka voda (vruća voda može oštetiti lutku)

 • Neabrazivna krpa za sušenje
 • Medicinska kliješta

Svaka lutka u Kinky sex shopu dolazi s priborom za čišćenje.

Koliko često trebate čistiti lutku?

Dugovječnost i higijena trebaju biti uravnoteženi kad je u pitanju održavanje lutke za seks. Preporučuje se temeljito čišćenje svaka 2-4 tjedna, ali i nakon svake uporabe. Međutim, treba izbjegavati pretjerano čišćenje svaki put jer to može dovesti do poderotina na koži lutke i drugih problema.

Postupak čišćenja lutke za seks

Cijelo čišćenje možete podijeliti u nekoliko faza, odnosno čišćenje vaginalne, analne i usne šupljine te čišćenje kože. Preporučljivo je cijeli postupak čišćenja obaviti temeljito svakih 14 dana, a ovisno o vašoj uporabi može i češće.

Postoji nekoliko tehnika za čišćenje seks lutaka. Najučinkovitija metoda je korištenje tuša ili kade uz laganu spužvicu i antibakterijski sapun za nježno pranje lutke.

Koristite lagani pritisak kada perete svoju lutku. Očuvanje kože najvažniji je dio, stoga se nemojte zanijeti dok joj trljate tijelo. Lutke za seks iz Kinky sex shopa imaju kosture od nehrđajućeg čelika pa je pranje lutke potpuno sigurno, odnosno ne morate se bojati da će vaša lutkica zahrđati.

Kako očistiti šupljine na seks lutkama

Čišćenje umjetne vagine, anusa i usta je delikatan proces koji možemo obaviti na nekoliko načina, a metoda koju predlažemo u nastavku jedna je od najjednostavnijih i najučinkovitijih.

 • 1
  Namočite malu spužvicu toplom vodom i antibakterijskim sapunom.
 • 2
  Umetnite spužvu pomoću medicinskih kliješta u otvor i laganim pokretima očistite stijenke šupljine.
 • 3
  Ponovite prvi i drugi korak, odnosno očistite šupljinu još jednom novom, čistom spužvom.
 • 4
  Nakon dva čišćenja, otvori bi trebali biti čisti, ali i dalje mokri. Višak tekućine uklonite ne abrazivnom krpom ili spužvom.
 • 5
  Nakon što ste uspješno osušili lutku možete nanijeti talk na vanjski dio otvora.

Kako osušiti lutku nakon čišćenja

Suha koža na vašoj lutki iznimno je važna nakon što je operete. Kada je mokra, koža je mnogo sklonija trganju i ogrebotinama. Kožu lutke za seks osušite laganim ne abrazivnim materijalom poput krpe od mikrovlakana.

Nakon što ste većinu vode pokupili krpom, ostavite lutku da se suši otprilike dva sata, kako biste bili sigurni da je sva vlaga nestala. Nakon toga možete nanijeti talk puder po cijelom tijelu što će lutki dati prirodan miris i mek dodir.

Stvari koje treba izbjegavati tijekom čišćenja

Pravilno održavanje i čišćenje seks lutaka važno je, kako bi vaša lutka živjela dug i zdrav život. Do sada ste mogli saznati što činiti, a u nastavku saznajte što trebate izbjegavati tijekom čišćenja lutke.

 • Postoje određeni proizvodi za čišćenje koji će imati negativnu reakciju na TPE. Preporučuje se antibakterijski sapun ili neko od sredstava za čišćenje seksualnih igračaka iz naše ponude. Ako niste sigurni koje sredstvo za čišćenje odabrati, kontaktirajte nas.

 • Držite podalje od oštrih predmeta – TPE je vrlo osjetljiv materijal koji se lako može potrgati. Kada spremate ili čistite lutku, držite je podalje od oštrih predmeta.
 • Pažljivo sušite – TPE lutke se lako mogu potrgati tijekom sušenja. Budući da će TPE biti topliji nego inače, budite posebno oprezni jer je materijal osjetljiviji na ovoj temperaturi. Za sušenje koristite samo suhu krpu, ne smijete previše pritiskati.
 • Vrlo je važno da se vaša lutka prirodno suši. Ni pod kojim okolnostima ne smije se koristiti bilo kakvo električno sušilo jer će to oštetiti lutku.

Kako oprati kosu/periku za lutke

Čišćenje perike vrlo je slično pranju prave kose, a proces ne može biti lakši. Trebat će vam standardni proizvodi za pranje kose. Za najbolje rezultate i produljenje vijeka trajanja perike, preporučujemo korištenje blagih proizvoda za kosu.

Prije nego počnete s postupkom čišćenja, skinite periku s lutke. Očistite periku šamponom i balzamom. Isperite sav šampon i ostavite da se osuši. Za najbolje rezultate, postavite periku na postolje ako je moguće.

Nakon što ste periku ostavili da se osuši, češljem je nježno počešljajte, pazeći da nema čvorova. Provlačenje kroz čvorove s prevelikim pritiskom oštetit će periku.

Zaključak

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da naučite pravilnu tehniku održavanja i čišćenja lutke za seks. Pravilno održavanje i čišćenje seks lutaka, odnosno upotreba prikladnih sredstava za čišćenje i pažljiv odnos prema lutki osigurat će dugovječnost. Za sva dodatna pitanja o održavanju i čišćenju seks lutaka, Kinky prodavač vam stoji na raspolaganju, a razgovor možete započeti klikom na chat oblačić u donjem desnom kutu.

Podijeli s prijateljima