Najbolji lubrikanti za žene i muškarce

Lubrikanti imaju svoje mane i prednosti. Oni na bazi vode dobri su za osjetljivu kožu. Lubrikanti na bazi silikona sporije se suše, ali zato mogu oštetiti seksualne igračke od silikona. U ovom članku saznat ćemo koji su najbolji lubrikanti za žene i muškarce, kako prepoznati najbolji i koje vrste lubrikanata možete pronaći u našem seks shopu.

Sadržaj članka:

Najbolji lubrikanti za žene i muškarce

Kad je u pitanju seks, bez obzir kakav seks je u pitanju, jedno pravilo vrijedi gotovo za sve: što mokrije, to bolje! Ako lubrikante povezujete samo sa vaginalnom suhoćom vrijeme je da počnete drugačije razmišljati. Lubrikanti smanjuju trenje i njeguju vašu kožu. Bez obzira na spol ili godine, lubrikante je dobro koristiti kako biste se uvijek potpuno prepustili užitcima seksa.

Prema jednom istraživanju iz 2009. godine provedenom na sveučilištu u Indiani pokazalo se da je lubrikant u više od 70% slučajeva poboljšao seksualno iskustvo sudionica.

Što je lubrikant?

Lubrikant je tekućina ili gel koja smanjuje trenje prilikom seksa i omogućuje korisniku ugodnije iskustvo. Može se koristiti za vaginalni seks, analni seks ili masturbaciju. Neke vrste lubrikanata mogu se koristiti sa seksualnim igračkama, dok za druge vrste to nije preporučljivo.

Koju vrstu lubrikanta biste trebali kupiti?

Prije kupovine trebali biste se upoznati s vrstama lubrikanata. U našem seks shopu možete pronaći ove vrste lubrikanata:

Hibridni lubrikanti obično su kombinacija lubrikanta na bazi vode i silikona. Iz naše ponude izdvajamo ove hibridne lubrikante:

Lubrikanti na bazi vode

Lubrikanti na bazi vode mogu se koristiti za gotovo sve aktivnosti kojih se možete sjetiti i sigurni su za korištenje sa silikonskim seksualnim igračkama. Također, vodeni lubrikanti mogu se koristiti i s kondomima od lateksa ili drugih materijala, a čak mogu i smanjiti rizik od pucanja kondoma.

Lubrikant na bazi vode može vam se svidjeti iz tri razloga:

  • ne ostavlja mrlje na plahti
  • nježan je za kožu
  • lako se pere vodom
Lubrikanti na bazi vode iz naše trgovine:

Najbolji lubrikanti na bazi silikona

Ako imate vrlo osjetljivu kožu silikonski lubrikant bi mogao biti pravi izbor za vas. Lubrikant na bazi silikona gladak je poput svile i traje duže od vodenih lurikanata. Silikon je hipoalergenski pa ovi lubrikanti odgovaraju gotovo svima.

Za razliku od vodenih, silikonske lubrikante možete koristiti i za vrijeme seksa pod tušem jer ga voda neće tako lako ukloniti.

Negativna strana silikonskih lubrikanata je ta što mogu oštetiti seksualne igračke od silikona. Oštećivanjem površinskog sloja silikonskih seksualnih igračaka stvaraju se mikro pukotine u kojima se mogu nastaniti bakterije. U Kinky seks shopu možete pronaći i prah za obnovu i održavanje seks igračaka od silikona.

Najbolji lubrikanti na bazi silikona iz naše trgovine:

Koji lubrikant odabrati?

Lubrikant će poboljšati vaše seksualno iskustvo. Njegova svrha je podmazivanje i smanjenje trenja prilikom seksa ili korištenja seksualnih igračaka, pa prilikom kupovine trebate razmisliti za što ćete ga koristiti. Ako koristite seksualne igračke trebat će vam lubrikant na bazi vode.

Vodeni lubrikanti mogu biti odličan izbor za početak jer ih možete koristiti za sve seksualne aktivnosti, a silikonski lubrikanti mogu biti dobar izbor ako želite bolje podmazivanje koje traje duže i namjeravate ih koristiti za analni ili vaginalni seks.

Zaključak

Koji je najbolji lubrikant ovisi o načinu na koji ga namjeravate koristiti. Ako se zabavljate seks igračkama od silikona onda izbjegavajte silikonske lubrikante jer mogu oštetiti površinski sloj silikona. Ako samo namjeravate uživati s partnerom u seksu, dobar izbor je i lubrikant na bazi vode, ali ako želite dugotrajno podmazivanje za intenzivniji seks, bolji izbor je silikonski lubrikant.

Želite li možda pokušati napraviti svoj vlastiti lubrikant od prirodnih sastojaka koje već imate u kuhinji? Onda isprobajte jedan od od ovih recepata za pripremu lubrikanata kod kuće.

Podijeli s prijateljima