Stimulacija klitorisa

Klitoris, često samo oko dva centimetra širok, može imati više od 10 000 živčanih završetaka – više od bilo kojeg dijela vulve. Zato je stimulacija klitorisa „obavezna“ za većinu žena kako bi doživjele orgazam. Stimulacija klitorisa pruža dobar osjećaj, pomaže u postizanju seksualnog uzbuđenja, može pomoći u podmazivanju i općenito čini seksualno iskustvo ugodnim. No, što je zapravo klitoris? Gdje se nalazi i kako stimulirati klitoris? Sigurno vas zanimaju detalji, pa nastavite čitati. U ovom članku saznat ćemo što je klitoris, kako ga stimulirati i koje seksualne položaje za stimulaciju klitorisa možete isprobati.

Što je klitoris?

Klitoris je jedini organ na ženskom tijelu koji postoji isključivo radi seksualnog užitka. Ukupno sadrži više od 10 000 živčanih završetaka, prema istraživanju iz 2023. objavljenom u The Journal of Sexual Medicine.

Tijelo klitorisa obješeno je o stidnu kost ili preponsku kost, poznatu i kao pubična kost pomoću kratkog ligamenta, a vidljivi dio izranja kao maleni vanjski glans na vrhu stidnice ili vulve. Preko glansa nalazi se mala ovojnica poznat kao klitoralna kapuljača. Klitoris također ima i unutarnje strukture, koje se mogu stimulirati iznutra.

Gdje je klitoris?

Klitoris je izgrađen od erektilnog tkiva koje se puni krvlju i širi kada se stimulira. Vanjski dio klitorisa nalazi se točno ispod vrha malih usana, oko četiri centimetra iznad vaginalnog ulaza. Iznutra, struktura klitorisa proteže se duž vulve i oko vaginalnog kanala.

Što je klitoris i gdje se nalazi

Kako stimulirati klitoris?

Iako je klitoris malen, postoji mnogo načina da ga stimulirate – prstima ili klitoralnim stimulatorom. Tijelo svake žene je jedinstveno, naravno, zato je i svaki klitoris drugačiji. Zbog toga je uobičajeno da različite žene vole različite vrste klitoralne stimulacije. Ono što za jednu ženu može biti ugodno, za drugu čak može biti bolno.

Stimulacija klitorisa prstima ili klitoralnim stimulatorom zvuči jednostavno, ali to ne znači da za vas nemamo nekoliko profesionalnih savjeta:

Sigurnost na prvom mjestu

Ako koristite prste, provjerite jesu li vam ruke čiste i nokti glatki. Nije loša ideja ni koristiti lubrikant, čak i ako se usredotočite samo na vanjsku stimulaciju.

Počnite nježno i lagano

Zapamtite: klitoris može biti vrlo osjetljiv! Počnite s laganim dodirom jer prevelik pritisak odmah u startu može biti bolan. Kad se „zagrijete“, polako povećavajte pritisak. Tapkajte prstom po klitorisu, pomičite ga s jedne strane na drugu i kružite oko njega.

Nemojte se žuriti

Neki ljudi pogrešno pretpostavljaju da je stimulacija klitorisa pronalaženje klitorisa, a zatim izravno dodirivanje. Međutim, to može izazvati pretjeranu stimulaciju i neugodan osjećaj. Prstima protrljajte vulvu cijelom dužinom, nemojte se fokusirati samo na klitoris. Za početak, senzualno i nježno, a zatim pojačavajte pritisak kako uzbuđenje raste.

Kako uključiti stimulaciju klitorisa u penetrativni seks?

Postoje seksualni položaji koji su pogodni za stimulaciju klitorisa, ali često nisu dovoljno stimulativni, stoga je potrebna vanjska stimulacija klitorisa, kako smo već napisali – prstima ili klitoralnim stimulatorom. Poznati i kao stimulatori za klitoris, ove seksualne igračke ženama su jedne od najdražih, a za stimulaciju klitorisa tijekom penetrativnog seksa preporučujemo korištenje partnerskih vibratora kao što je Sync We-Vibe.

Osim što pružaju iznimno dobru stimulaciju klitorisa izvana, omogućavaju i stimulaciju G-točke iznutra. Jednom kad postavite partnerski vibrator, on ostaje na mjestu što omogućuje korištenje bez ruku i mnogo, mnogo više zadovoljstva.

Seksualni položaji za stimulaciju klitorisa

Ako ste se do sada fokusirali samo na penetraciju, vjerojatno čitate ovaj članak jer želite uvesti neke promjene. Ovi seksualni položaji za stimulaciju klitorisa mogli bi biti sljedeće što ćete probati:

Misionarski položaj

Misionarski je klasičan i jedan od najintimnijih seksualnih položaja jer u njemu imamo puno kontakta očima, ljubljenja i kontakta kožom na kožu. U žaru trenutka kad se odjeća skine, teško je ne naći se prvo u misionarskoj pozi. Uz nekoliko malih varijacija koje se lako mijenjaju, misionarski položaj može biti izvrstan za stimulaciju klitorisa.

Misionarska poza - položaji u seksu za bolju stimulaciju klitorisa

Na rubu kreveta

Seksualni položaj na rubu kreveta odličan je položaj za vrhunski orgazam. G-točka je lako dostupna, a žena može lako stimulirati svoj klitoris rukom ili stimulatorom. U ovoj pozi idealan je partnerski vibrator, koji smo ranije spomenuli.

Seksualne poze za bolju klitoralnu stimulaciju

Doggy style

Još jedan prastari klasik kao i misionarska poza – Doggy style. Ali, ovo je klasik iz drugih razloga. Za razliku od intimne povezanosti koju možete osjetiti u misionarskoj pozi, Dogy style poza je jednostavno – hot!

Doggy style

Cowgirl

Ako želite doživjeti orgazam tijekom seksa bez ruku ili vibratora, Cowgirl je sjajan seksualni položaj za to. Ovaj položaj ženi omogućuje kontrolu nad stimulacijom klitorisa, a muškarci vole kad žena preuzme inicijativu.

cowgirl seksualna poza za bolju stimulaciju klitorisa

Škarice

Ovo je jedan od rijetkih slučajeva gdje erotske eskapade u filmovima stvarno funkcioniraju. Položaj škara odličan je seksualni položaj za postizanje orgazma od stimulacije klitorisa, posebno (ali ne isključivo) za lezbijski par.

seksualni položaj za stimulaciju klitorisa
Zaključak

Stimulacija klitorisa tijekom seksa veoma je važna, a nekim ženama obavezna aktivnost budući da može biti teško doživjeti orgazam samo od penetracije. U ovom članku saznali smo kako možemo koristiti prste za stimulaciju klitorisa, ali i koje seksualne položaje možemo isprobati kako bi olakšali pristup klitorisu i povećali stimulaciju spolovilom. Koji kod pristup odabrali, u svakom možete dodatno koristiti stimulatore za klitoris koji će sasvim sigurno čitavo iskustvo dovesti na najvišu razinu.

Najbolje igračke za stimulaciju klitorisa tijekom seksa su partnerski vibratori kojima istovremeno možemo stimulirati klitoris, ali i G-točku. No, Kinky sex shop u ponudi ima i brojne druge stimulatore za klitoris koje možete isprobati.

Podijeli s prijateljima