Kako ostvariti seksualni život kakav želite?

Kad govorimo o “seksualnom životu kakav želite”, ne mislimo na hiper-idealizirani seksualni život vaših fantazija. Mislimo na seksualni život koji je kreativan i zadovoljavajući, koji ispunjava vaše fantazije na način koji zadovoljava i vas i vašeg partnera. Bolji seksualni život koji je moguć u stvarnom svijetu – seksualni život kakav zaslužujete.

Ako čitate ovaj članak, vjerojatno postoji nešto u vašem seksualnom životu što vam nedostaje. Možda se ne seksate onoliko često koliko biste željeli. Možda su vaše uobičajene metode predigre postale previše rutinske. Možda postoje seksualni činovi, položaji ili kinky ideje koje želite isprobati, ali nešto vas koči.

U ovom članku saznajte što vi i vaš partner/ica možete učiniti po tom pitanju.

Znajte što želite

Možda ovaj savjet zvuči suvišno, ali ako svoje želje izražavate riječima “bolji seks, čudniji seks” itd. teško je razumjeti što to točno znači. Što točno želite?

Ako želite da partner ili partnerica ispuni vaše fantazije, jedna od najkorisnijih stvari koje možete učiniti je jasno artikulirati te fantazije. Ako želite uvesti u svoj seksualni život nešto drugačije od misionarske poze u krevetu, morate skupiti hrabrosti, otarasiti se predrasuda i srama i jasno izreći što vas pali i što želite isprobati.

Mnogo je potencijalnih prepreka na putu do zadovoljavajućeg seksualnog života. Često je najveća prepreka sram, jer je seks i dalje tabu tema, čak i kad o toj temi razgovaramo s ljubavnim partnerom. Uz to, česte prepreke na putu do boljeg seksualnog života su i obaveze poput posla, održavanja doma i sl., koje nam oduzimaju mnogo vremena i energije. Sve to može negativno utjecati na kvalitetu seksualnog života i dovesti vezu do propasti, odnosno da se jedan od partnera odluči na prevaru.

Seksualni život s bračnim partnerom

Treba li seks postati veći prioritet?

Ako čitate ovaj članak da bi saznali kako poboljšati svoj seksualni život, seks vam je već prioritet i to je dobro. Na pravom ste putu da uspješno poboljšate seksualni odnos s partnerom.

Ako ste nezadovoljni svojim seksualnim životom, postoje mnogi razlozi zašto je to tako. Manjak komunikacije s partnerom, osjećaj srama, spolni odgoj, preživljeno zlostavljanje itd. S nekim od ovih stvari teško se je boriti i svladati prepreke koje nam postavljaju u postizanju zadovoljavajućeg seksualnog života. Međutim, želimo li napokon imati zadovoljavajući seksualni život, moramo se riješiti straha, srama i trauma i započeti otvorenu komunikaciju s partnerom, koja će dovesti do većeg razumijevanja vaših ili partnerovih seksualnih želja i poboljšati vaš seksualni život.

Seks bi svima trebao biti visoko na listi prioriteta i trebali bismo ga prakticirati onoliko koliko nam je potrebno da bismo rekli da imamo ispunjen seksualni život s partnerom.

Vrijeme za seks

Jedna od najčešćih prepreka za seks je nedostatak vremena. Zaključili smo da seks treba biti veći prioritet u životu, stoga nađite vremena za seks. Vrijeme za seks jednako je važno kao vrijeme za odmor, vrijeme za obitelj, vrijeme za šetnju itd.

Neki ljudi unaprijed dogovaraju vrijeme za seks s partnerom, što ponekad isključuje svaku razigranost i spontanost, ali i za taj problem postoje rješenja, na primjer: igranje uloga. Planiranje seksualnih aktivnosti daje vam vremena za razmišljanje o tome što biste željeli isprobati i priliku da svoje želje kažete partneru i omogućite njihovo ostvarivanje.

Istraživanje

Ako niste zadovoljni svojim seksualnim životom i ni sami ne znate kako ga poboljšati, dostupni su brojni resursi poput knjige 101 kinky Things Even You Can Do koji vam mogu pomoći u istraživanju raznih ideja za seks. Osim knjiga postoje i platforme poput Kink Academy koje nude obrazovanje, ohrabrenje i inspiraciju.

Osim toga, zašto ne biste probali sa seksualnim igračkama? 😀

Seksualne igračke za bolji seksualni život

Kinky.hr je ipak trgovina seksualnih igračka pa je normalno da ćemo seks igračke preporučiti kako biste poboljšali svoj seksualni život. Zato seksualne igračke i služe, zar ne?

Pronađite seksualne igračke i opremu – zajedno

Kako smo već rekli, komunikacija je najvažnija, ali seksualne želje i fantazije mogu biti teška tema za razgovor. Možda je dobar način da se opustite i otvoreno razgovarate s partnerom o svojim seksualnim željama – usput, dok zajedno pretražujete seksualne igračke.

Dok prelazite kroz kategorije, možete početi raspravljati o različitim aspektima vaše intime. Možda gledajući ulja za masažu možete razgovarati o predigri ili gledajući prstenove za penis razmisliti o dodatnoj stimulaciji tijekom seksa.

Zajednička kupnja seksualnih igračaka može stvoriti pozitivno ozračje u kojem ćete jasnije i lakše izreći svoje želje, zainteresirati partnera za eksperimentiranje i u konačnici poboljšati svoj seksualni život.

Podijeli s prijateljima