Kako očistiti seksualne igračke

Postoji li rizik od infekcije preko seksualnih igračaka?

Većina seksualnih igračaka napravljena je od neporoznih materijala što ih čini sigurnima za zdravlje, a najčešće korišteni i najkvalitetniji materijali za sex igračke su: silikon, TPE, ABS plastika, staklo i metal. Iako seksualne igračke od ovih materijala omogućuju lako i efikasno čišćenje, ako je igračka korištena i nakon toga nije očišćena, postoji rizik od infekcije.

Rizik od spolno prenosivih bolesti poput klamidije, gonoreje i herpesa, koje se mogu prenijeti i preko seksualnih igračaka, moguće je spriječiti pravilnim čišćenjem i održavanjem, kao i rizik od drugih bakterijskih ili gljivičnih infekcija.

Dakle, možemo odmah na početku zaključiti da je prijenos spolno prenosivih bolesti ili bilo kakvih drugih infekcija preko seksualnih igračaka moguć ako su one nedovoljno dobro očišćene ili čak prljave. U ovom kratkom vodiču saznajte kako pravilno očistiti seksualne igračke.

Kako očistiti seksualne igračke?

Savjeti za čišćenje seksualnih igračaka

Temeljito pregledajte igračku i potražite oštećenja. Vaša igračka, pogotovo ako je napravljena od materijala koje smo spomenuli u prvom odlomku, ne bi trebala imati nesavršenosti poput pukotina ili poderotina. Bilo kakvo oštećenje može zadržati bakterije, stoga takve igračke zahtijevaju temeljitije čišćenje. Također, važno je paziti na oblik i očistiti uglove ili izbočine na igrački.

Čišćenje seksualnih igračaka je jednostavno i možete koristiti samo blagi antibakterijski sapun i toplu vodu, a za maksimalnu higijenu preporučujemo sredstva za čišćenje seksualnih igračaka.

Kako očistiti dildo?

Dildo može biti izrađen od različitih materijala, ali najčešći su silikon, TPE, staklo i metal. Za čišćenje dilda možete koristiti sapun bez mirisa kako biste izbjegli iritacije pri dodiru s kožom ili poremećaj pH ravnoteže.

Dildo možete dezinficirati i kipućom vodom, ali svakako provjerite informacije od proizvođača igračke kako biste se uvjerili da može podnijeti visoke temperature. Inače, dildo napravljen od materijala kao što je borosilikatno staklo, nehrđajući čelik i 100-postotni silikon otporni su na toplinu i mogu se kuhati 5-10 minuta.

Kako očistiti vibrator?

Budući da vibrirajuće igračke sadrže baterije i elektroničke dijelove, njihovo čišćenje zahtjeva više pažnje, pogotovo ako nisu vodootporne.

Ako nije vodootporan, vibrator je najbolje očistiti sredstvom za čišćenje seksualnih igračaka u spreju ili komadom mokre krpe namočene u blagi antibakterisjki sapun.

Ako je vibrator vodootporan, možete ga očistiti toplom vodom i blagim sapunom. Nakon čišćenja, obrišite ga i ostavite da se potpuno osuši prije nego ga pospremite.

Najbolja sredstva za čišćenje seksualnih igračaka

Sredstvo za čišćenje seksualnih igračaka Pjur Toy Clean, dermatološki testirano i jamči maksimalnu higijenu vaših igračaka.

  • Ono što čini Pjur Toy Clean posebnim jest njegova bezalkoholna i bez parfemska formula. Nježno i temeljito čisti vaše erotske igračke bez iritacije ili oštećenja.
  • Bez obzira na materijal vaših igračaka, lateks, guma, staklo, silikon ili koža, možete biti sigurni da sredstvo neće naštetiti niti jednoj od njih.
  • Njegova praktična primjena čini čišćenje jednostavnim i brzim.
  • Nakon korištenja igračaka, samo nanesite sredstvo za čišćenje seksualnih igračaka, pričekajte trenutak da proizvod djeluje, a zatim temeljito isperite vodom.
  • Uz pjur Toy Clean, možete biti sigurni da vaša higijena nije kompromitirana. Uživajte u potpunosti u svojim intimnim trenucima bez ikakvih briga ili nelagode.

Bathmate sredstvo za čišćenje analnih igračaka donosi potpuno novi pristup higijeni i održavanju vaših analnih igračaka.

Njegova posebno formulirana bezalkoholna i bez parabenska formula osigurava sigurno i učinkovito čišćenje, dok anionski surfaktanti temeljito uklanjaju sve tragove fekalnih tvari. Time se osigurava potpuna higijena i čistoća igračaka, što je od velike važnosti za vaše zdravlje i užitak.

Praktična bočica s ergonomskim raspršivačem omogućuje jednostavno korištenje. Samo nanesite potrebnu količinu proizvoda na igračku, pričekajte trenutak da proizvod djeluje i temeljito isperite. Vaše analne igračke bit će očišćene i spremne za sljedeću upotrebu, bez brige o mikrobima i nečistoćama.

Podijeli s prijateljima