Kako koristiti analne igračke na siguran način

Ako ste pretraživali internet u potrazi za analnim dildom ili nekom drugom analnom igračkom, mogli ste pročitati mnogo entuzijastičnih tekstova o tome koliko su analne igračke dobre i pružaju vrhunsko zadovoljstvo. Međutim, važno je educirati se kako bi se spriječile ozljede i nelagoda prilikom korištenja analnih igračaka, što se često događa početnicima koji prenaglo krenu u igru sa svojom rupicom. Zato ćemo u ovom članku objasniti kako na siguran način koristiti analne igračke, koje analne igračke su najbolje i što treba izbjegavati.

Sadržaj članka:

Korištenje analnih igračaka

Stimulacija analnog područja korištenjem analnih igračaka popularna je kod oba spola i može pružiti zadovoljstvo, a čak može biti i dobra za vaše seksualno zdravlje. Analne igračke koje mogu doprinijeti vašem zdravlju su na primjer masažeri prostate ili čepovi za guzu.

Poznato je da masažeri prostate pozitivno utječu na zdravlje prostate, a čepovi za guzu ili dilatatori mogu pomoći kod ublažavanja tegoba s hemeroidima i analnim fisurama.

Kategorije analnih igračaka:

Analne igračke dolaze u dvije varijante; vibrirajuće i nevibrirajuće analne igračke. U ovom članku osvrnut ćemo se na obje varijante kako bismo vam olakšali izbor primjerene analne igračke za vas, a saznat ćemo i kako koristiti analne igračke.

Zašto je korištenje analnih igračaka ugodno?

 • Oko anusa i unutar rektuma nalazi se mnogo živčanih završetaka. Kada se stimuliraju ili rastežu mogu stvoriti ugodnu napetost i povećati seksualno uzbuđenje.
 • Analne igračke mogu stimulirati prostatu kod muškaraca ili stražnju stjenku vagine kod žena (A-točku).
 • Žene mogu koristiti analne igračke u kombinaciji s drugim seksualnim igračkama poput stimulatora klitorisa, vibratora ili s partnerom/icom.
 • Muškarci mogu koristiti analne igračke u kombinaciji sa stimulatorima penisa, masturbatorom ili s partnerom/icom za vrijeme seksa itd.

Sigurnost analnih igračaka

Na tržištu nažalost ima seksualnih igračaka koje nisu sigurne za zdravlje. Najčešće su to jeftine seksualne igračke koje mogu sadržavati toksine, poput ftalata, koji uzrokuju zdravstvene probleme.

Zdravlje kupaca nam je na prvom mjestu, stoga u Kinky Sex shopu možete pronaći isključivo proizvode sigurne za zdravlje bez ftalata i drugih štetnih sastojaka, od poznatih i pouzdanih proizvođača seksualnih igračaka.

Analne igračke sigurne za tijelo

Zato što se držimo visokih zdravstvenih standarda, u Kinky sex shopu sve analne igračke zadovoljavaju sljedeće zahtjeve sigurnosti:

 • Analne igračke u našoj trgovini imaju proširenu bazu kako ne bi skliznule preduboko. S obzirom da rektum može stvoriti efekt usisavanja, analna igračka može skliznuti preduboko što može spriječiti izvlačenje. Zato je važno da analne igračke imaju proširenu bazu.
 • Sve naše analne igračke napravljene su od neporoznih materijala koji omogućavaju lako čišćenje i dezinficiranje.
 • Apsolutno sve analne igračke u našoj ponudi su sigurne za vaše zdravlje, bez ftalata i rizika od prodiranja štetnih kemikalija u vaše tijelo.
 • Sve seksualne igračke u našoj ponudi razumne su veličine kako bi pružile zadovoljstvo i spriječile nastanak ozljeda. Prejako rastezanje rektuma i anusa može uzrokovati puknuća ili čak prolaps rektuma.

Ključno je odabrati analnu igračku od sigurnog i mekanog materijala s proširenom bazom, koja je namijenjena analnoj igri. Mnogi djelatnici hitne pomoći, medicinske sestre i doktori mogu ispričati nevjerojatne priče o ljudima koji su u svoj anus ugurali neki neprimjereni predmet, poput boce. Jedan od takvih primjera pogledajte na slici ispod:

Muškarcu zapela boca u anusu puna tri dana

Kako koristiti analne igračke

Neposredno unutar anusa nalazi se analni kanal, a nekoliko centimetara dalje nalazi se rektum. Rektum ima vrlo malo živčanih završetaka i osjetljiviji je, pa je većina analnih igračaka kratka. S obzirom na veći broj živčanih završetaka u anusu i analnom kanalu, analne igračke svoju stimulaciju fokusiraju na to područje što korištenje analnih igračaka čini ugodnim.

Prilikom korištenja analnih igračka koristite lubrikant

Anus i rektum ne proizvode sluz pa je za sigurnu analnu penetraciju potrebno koristiti lubrikant. U Kinky Sex shopu možete pronaći kvalitetni analni lubrikant i druge proizvode za analnu igru, poput spreja za analno opuštanje ili sprej za bezbolno analno iskustvo.

Nanošenje lubrikanta

Da biste olakšali nanošenje lubrikanta na analno područje ili unutar anusa možete koristiti aplikator lubrikanta. To je alat u obliku štrcaljke kojim možete nanijeti lubrikant dublje u rektum ili vaginu.

Korištenje aplikatora spriječit će stvaranje nereda na plahtama, a u Kinky sex shopu imamo u ponudi i PVC plahte za posebno mokre i zabavne trenutke u seksu.

Kinky sex shop u prodaji ima vrhunske analne lubrikante:

Opustite se

Analna igra trebala bi biti ugodna, a prejaka bol može indicirati nastajanje ozljede. Uz laganu stimulaciju s postupnim povećanjima intenziteta stimulacije i korištenjem analnih igračaka primjerene veličine, analna igra sigurno će biti ugodno iskustvo.

Imajte na umu da je analni kanal dio sfinktera kojim upravlja središnji živčani sustav, što znači da nemate kontrolu nad njime. Preveliko naprezanje i naglo umetanje analne igračke može uzrokovati bol, a ponekad i ozljede. Zato je važno opustiti se i polako umetati analnu igračku za maksimalni užitak.

Kako umetnuti analnu igračku?

Prije početka igre s rupicom, dobro je znati još nekoliko stvari o tome kako koristiti analne igračke kako bi osigurali užitak.

 • Higijena je važna kako bi se spriječite potencijalne infekcije pa je prije korištenja analne igračke poželjno:
  • obaviti nuždu ili upotrijebiti klistir ili analni tuš kako biste uklonili potencijalni izmet
  • Bilo da analnu igračku umećete vi ili vaš partner, prije korištenja analne igračke dobro je i oprati ruke.
 • Zatim se prije umetanja analne igračke udobno smjestite i opustite. Ležeći položaj s podignutim koljenima prema prsima može vam pomoći kod lakšeg umetanja analne igračke i opuštanja.
 • Analnu igračku umetnite pod kutom od 45 stupnjeva prema dolje. Pomicanjem igračke naprijed-natrag s dovoljno lubrikanta za podmazivanje, igračka će lako skliznuti unutra. Bilo koju analnu igračku umetnite nježno i polako, pogotovo ako ste početnik, jer prebrzo i prenaglo umetanje može dovesti do ozljeda.

Vrste analnih igračaka

Analni čepovi (Butt plugovi)

Čepovi za guzu su već u 19. stoljeću bili poznati i prodavani kao analni dilatatori za pomoć kod zatvora. Danas se analni dilatatori ponekad koriste za rješavanje zdravstvenih problema poput analnih fisura, grčeva analnih mišića, smirivanju hemoroida i sl.

Naravno, koriste se najviše za užitak u solo analnim igricama ili s partnerom. U Kinky sex shopu možete pronaći ove vrste analnih čepova:

Kako koristiti Butt plug

Butt plug možete umetnuti kako smo već opisali. Lezite na leđa, podignite koljena na prsa, opustite se i laganim pokretima naprijed-natrag umetnite Butt plug. Jednom kad uđe, Butt plug će ostati na mjestu jer će ga mišići držati na mjestu.

Kakav je osjećaj koristiti analni čep?

Analni čep stvara osjećaj ispunjenosti – doslovno! Osjećaj ispunjenosti dolazi od rastezanja analnog kanala u kojem ima puno živčanih završetaka, koji nam pružaju osjećaj ugode.

Analni dildo

Analna dilda dolaze u različitim veličinama, oblicima i teksturama. Obično su manji od vaginalnih dilda i posebno su dizajnirani za analnu penetraciju.

Analna dilda za početnike

Analna dilda za početnike u promjeru iznose oko 2.5 cm i mogu biti ravni ili zakrivljeni. U pravilu su kompatibilni s harnessom jer imaju proširenu bazu. Kad žena koristi analni dildo na muškarcu, govorimo o “Pegging-u”, stoga se neka analna dilda zovu i pegging dilda. Najčešće spadaju u najmanju grupu analnih dilda.

Analna dilda za iskusne korisnike

Prosječna veličina analnog dilda nešto je veća od dilda za početnike, a dobar su izbor za one koji su već koristili analna dilda. Prosječan opseg analnog dilda iznosi 12 cm ili oko 4 cm u promjeru, a prosječna duljina analnog dilda je 13 cm.

Dildo na napuhavanje

Dildo na napuhavanje može znatno povećati svoj opseg kad se napuše i pružiti ekstreman osjećaj punoće i rastezanja. Važno je napomenuti da su ova dilda namijenjena korisnicima s većim iskustvom u analnoj igri. Kod korištenja ove analne igračke preporučujemo korištenje analnog lubrikanta za intenzivan analni seks.

Analne kuglice

Analne kuglice sastoje se od niza kuglica na špagi ili na osovini.

Kako umetnuti analne kuglice?

Analne kuglice na špagi umeću se jedna po jedna. Analne kuglice koje su sigurne za korištenje imaju na kraju proširenje ili špagu za lako vađenje.

Kako koristiti analne kuglice?

Analne kuglice izazivaju ugodan osjećaj prilikom umetanja i vađenja, a ako to činite za vrijeme orgazma možete pojačati njegov intenzitet. Za lako i ugodno korištenje analnih kuglica preporučujemo da koristite Nature Lube Aloe Vera lubrikant na bazi vode.

Analni vibratori

Analni vibratori su vrlo popularne seksualne igračke koje pružaju potpuno novo iskustvo u seksualnom zadovoljstvu. Analni vibratori nude širok raspon mogućnosti za raznoliku i intenzivnu stimulaciju.

Što su analni vibratori?

Analni vibratori su posebno dizajnirane seksualne igračke, dostupne u različitim oblicima i veličinama. Najpopularniji analni vibratori u Kinky sex shopu su Revolution analni vibratori.

Kako koristiti analne vibratore?

Važno je započeti polako i postepeno. S obzirom na to da anus nema prirodno podmazivanje poput vagine, lubrikant je ključan za udobnu i sigurnu penetraciju. Počnite s manjim analnim vibratorom i onim koji ima mogućnost postupnog povećanja intenziteta kako biste se prilagodili osjećaju i stimulaciji.

Snažne vibracije koje analni vibrator pruža dodatno će povećati vaše senzacije. Kontrolirajte brzinu i intenzitet vibracija prema svojim željama i komforu. Uvijek slušajte svoje tijelo i komunicirajte sa svojim partnerom ako se odlučite dijeliti ovo iskustvo s njima.

Masažeri prostate

Masažeri prostate su analne igračke koje služe zadovoljstvu, a mogu pridonijeti i seksualnom zdravlju kod muškaraca.

Najpopularnije vrste masažera za prostatu na Kinky.hr-u:

Kako koristiti masažer za prostatu?

Masažeri prostate dizajnirani su za stimulaciju odnosno masažu prostate koju često nazivamo i P-spot. Umetanje masažera prostate jednostavno je kao i umetanje Butt pluga koje smo opisali ranije u tekstu.

Na primjer, za jednostavno umetanje masažera za prostatu lezite na leđa i podignite koljena prema prsima te laganim pritiskom gurnite masažer u anus. Za što lakše umetanje i bolji osjećaj stimulacije preporučujemo da koristite jedan od analnih lubrikanata iz naše ponude.

Vrste masažera za prostatu

Postoje masažeri za prostatu samo s unutarnjom stimulacijom i masažeri prostate s vanjskom stimulacijom međice odnosno dijela između anusa i testisa.

U prodaji imamo velik izbor masažera za prostatu: