fisting vodič za početnike

Prvi put kad sam čuo riječ “fisting”, pomislio sam: Ouch! Cijela šaka treba ići tamo? Ipak, nakon malo istraživanja, informiranja o iskustvima i gledanja fisting pornića, na kraju se ispostavilo da umetanje ruke u vaginu ili anus nije bolno, već pruža intenzivan užitak. Uz prave tehnike, komunikaciju i puno lubrikanta, fisting može biti nešto najbolje što ćete isprobati. To je zato što fisting stvara pritisak na više erogenih zona istovremeno, stvarajući snažnu senzaciju za primatelja.

Fisting potiče dubok osjećaj intimnosti, budući da zahtijeva potpuno otvorenu komunikaciju između partnera. “Tabu” aspekt ove seksualne aktivnosti također može biti uzbudljiv kako za primatelja, tako i za davaoca. Gledanje kako vam cijela šaka nestaje u partneru iskustvo je koje nikad nećete zaboraviti.

Zainteresirani ste za fisting? Nastavite čitati i saznajte više o vaginalnom i analnom fistingu u ovom vodiču za početnike.

Vaginalni fisting

Vaginalni fisting obično je lakši od analnog fistinga jer je vagina vrlo elastična. Njezine otporne stijenke uglavnom su izgrađene da podnesu ono što je unutra – bilo da se radi o djetetovoj glavi, penisu, fisting dildu ili šaci ljubavnika. Ipak, očito je da je svaka vagina potpuno drugačija i nekim ženama je penetracija šakom ugodnija nego drugima.

Bez obzira na to je li vagina primateljice vlažna od uzbuđenja, definitivno će vam trebati lubrikant za najbolje iskustvo. Najbolji izbor je lubrikant za žene na bazi silikona Pjur Woman koji najduže traje, iako lubrikant za žene na bazi vode također od Pjur-a, isto tako nije loš izbor, samo će vam možda trebati veća količina. U tom slučaju, moguće je da ćete stvoriti više nereda nego inače, pa preporučujemo da nabavite i seks plahtu od PVC-a kako biste zaštitili posteljinu.

Nošenje rukavica od lateksa nije obavezno, ali može biti korisno. Rukavice pružaju određenu zaštitu od raznih infekcija i zaglađuju ruku partnera, što može pomoći pri penetraciji u vaginu (plus, izgledaju sexy – pogotovo ako volite kinky stvari). Samo se posavjetujte s partnerom o eventualnim alergijama, budući da neki ljudi ne reagiraju dobro na lateks.

Također vrlo važno: pobrinite se da su vam nokti podrezani i da su vam ruke čiste. Prljave ruke mogu poremetiti pH ravnotežu vagine i prirodnu floru, što može uzrokovati gljivične infekcije. I naravno, skinite prstenje i sat. 😉

Vodič za fisting

Udoban položaj i opuštenost ključni su za fisting

Prije nego što pokušate vaginalni fisting, podignite stupanj uzbuđenja oralnim seksom, a da biste što bolje zagrijali atmosferu možete koristiti i vibrator ili „dirty talk“ – što god vas uzbuđuje. Seksualno uzbuđenje pomaže pri opuštanju tijela i mišića primateljice, što će olakšati penetraciju šakom i učiniti je ugodnijom.

Dobar fisting relativno dugo traje pa je važno da se oba partnera udobno smjeste u poziciju koju nije teško zadržati. Idealno je da primatelj bude u psećem položaju ili na leđima s podignutim koljenima.

Krenite polako i komunicirajte

Prije nego što počnete gurati prste unutra, zapamtite da za fisting treba uzeti dovoljno vremena i ići polako do cilja. Također, prvi put ne mora biti uspješan. Da bi fisting bio moguć, potrebno je opustiti se, ali i „razraditi rupicu”, zato si uzmite dovoljno vremena i uživajte u procesu.

Podmažite prste lubrikantom i polako umetnite jedan po jedan, dajući partnerici dovoljno vremena da se prilagodi svakom dodatnom  prstu. Kada je partnerica spremna za svih pet prstiju, spojite prste zajedno u oblik pačjeg kljuna ili emoji poljupca kuhara 🤌. Kad osjetite da se vagina opušta, gurnite ostatak ruke unutra – polako.

Oblik šake za fisting - vodič za početnike

Sad kad imate cijelu šaku unutar vagine, što dalje? To ovisi o primateljici. Možete usmjeriti ruku prema njenom pupku kako biste stvorili pritisak na G-točku, nježno milovati cerviks ili uključiti neke male unutra-van pokrete. Vaša partnerica može također uživati u vanjskoj stimulaciji klitorisa vašom drugom rukom, stimulatorom klitorisa ili ustima. Ponekad intenzivan osjećaj punoće može biti dovoljna stimulacija sama po sebi, pa bi vaša partnerica možda željela da zadržite šaku mirnom. Tko zna, pitajte! 😬

Također je važno ići polako i pri izlasku kao i pri ulasku. Pomaže ako primateljica duboko udahne dok se šaka uklanja u istom obliku kao kad je prvi put ušla. Fisting može biti intenzivno iskustvo za oba partnera, stoga je važno ne zanemariti primjenu dovoljne količine lubrikanta.

Analni fisting

Ako nemate medicinsko stanje koje čini analni seks opasnim, vjerojatno možete bez rizika raditi na tome da vas fistaju i na – stražnja vrata. Analni fisting zahtijeva strpljenje i entuzijazam. Imajte na umu da je analni fisting za napredne ljubitelje analne penetracije koji već imaju puno iskustva u davanju i primanju analne stimulacije.

Prije nego što pokušate analni fisting, pobrinite se da je nužda obavljena u posljednjih nekoliko sati, a ako želite biti sigurni i osjećati se čisto i spremno, trebali biste obaviti analno ispiranje.

Bez obzira na to jeste li obavili analno ispiranje ili ne, s bilo kojom analnom aktivnošću postoji mogućnost da vidite malo smeđe boje. Ali hej, to je dio igre! Ako vas pomisao na kakicu na prstima previše odbija, navucite rukavicu. To će spriječiti kontakt s nepoželjnom kakicom i olakšati analni fisting.

Analni fisting

Kako smanjiti rizik od pucanja anusa?

Koristite silikonski lubrikant ili hibridni lubrikant za fisting i to u velikim količinama! Anus nije tako elastičan kao vagina i ne podmazuje se sam po sebi, pa za bilo koju analnu penetraciju, a posebno fisting, apsolutno morate koristiti lubrikant.

Zagrijavanje za analni fisting

Zagrijavanje za analni fisting može uključivati ​​stimulaciju genitalija, ali trebalo bi se posvetiti i opuštanju anusa. Pokušajte oralno zadovoljiti primatelja ili koristiti analni vibrator, a primatelj može i provesti neko vrijeme s butt plugom u guzi – odličan izbor je Colt Big Boy veliki analni čep, što može pripremiti anus za intenzivniju penetraciju.

Ako počne boljeti – zaustavite se!

Analni fisting u osnovi je isti kao i vaginalni fisting, a ključne stvari su čiste ruke, oblik šake “pačjeg kljuna”, lijepo i polako s puno lubrikanta – samo kod analnog fistinga idite još sporije. Možda ćete osjetiti otpor na početku, pa komunicirajte sa svojim partnerom na svakom koraku. Analni fisting ne bi trebao boljeti, a ako boli, zaustavite se i vratite malo unatrag, u fazu zagrijavanja i opuštanja anusa.

Kad ste unutra, možete sklopiti šaku ili saviti prste prema trbuhu partnera kako biste pružili stimulaciju prostate ili G-točke. Nekim ljudima šaka do zapešća pruža dovoljno intenzivnu stimulaciju, ali ako vam odgovara, šaku možete gurnuti i dublje.

Zaključak

Fisting može pružiti intenzivno zadovoljstvo i duboku intimnost između partnera. Bez obzira na to je li u pitanju vaginalni ili analni fisting, važno je osigurati dovoljno lubrikanta, komunicirati s partnerom i napredovati polako kako bi se osigurala sigurnost i užitak za oba partnera. Fisting može biti iskustvo ispunjeno senzacijama i orgazmima, ali potreban je oprez posebno kod analnog fistinga, kako biste izbjegli ozljede i osigurali pozitivno iskustvo da i sljedeću fisting avanturu dočekate s veseljem.

Nadamo se da vam je ovaj vodič za početnike u fistingu pomogao saznati na što treba paziti i kako osigurati pozitivno iskustvo fistinga.

Podijeli s prijateljima